Ronald Koeman was verre van gelukkig na de 0-2 nederlaag tegen Liverpool. "Iedereen weet dat het in voetbal om het maken van doelpunten draait. maar wij waren vandaag veel beter dan Liverpool", mokte de Southampton-coach.

 
Koeman: 'Wij waren beter'
 

Koeman legde een deel van de schuld bij scheidsrechter Kevin Friend neer. De arbiter negeerde in de eerste helft 3 situaties waarin Southampton een penalty had kunnen krijgen. "We hadden het geluk niet aan onze zijde. En de scheidsrechter ook niet", stelde Koeman. "De tweede situatie was duidelijk een penalty", refereert Koeman een de handsbal van Liverpool-keeper Simon Mignolet.

Toch is Koeman niet ontevreden over zijn elftal. "Natuurlijk baal ik van het resultaat, maar we hebben vandaag alles gegeven. We hadden meer balbezit en meer kansen, maar het zat ons net niet mee. We verdienden meer dan deze nederlaag. Liverpool heeft natuurlijk meer ervaring en superkwaliteit in de aanval. Daarnaast verkeren wij niet in topvorm. In de laatste 4 duels hebben we slechts 1 keer gescoord. Dat maakt het lastig."