De wedstrijd waar de KNVB maar geen geschikte datum voor leek te kunnen vinden, zal vanavond voetbalminnend Nederland aan de radio en televisie gekluisterd houden. Koploper PSV kan Feyenoord op schier onoverbrugbare achterstand zetten. Maar andersom geredeneerd: de Rotterdammers kunnen bij winst PSV weer nadrukkelijk in het vizier krijgen.

Fred Rutten

De kraker vanavond in Eindhoven tussen PSV en Feyenoord gaat voor de spelers van beide clubs straks in elk geval het gevoel bepalen tijdens de korte kerstonderbreking. De koploper uit Eindhoven kan bij een overwinning in eigen huis een naaste concurrent voor de landstitel op twaalf punten achterstand zetten. Maar wat als Feyenoord in het uitverkochte Philips Stadion, net als vorig seizoen, genadeloos toeslaat? Dan nadert de ploeg van coach Fred Rutten tot op zes punten en ligt in 2015 alles open.

Bij Feyenoord ontbreekt Jens Toornstra (hamstringblessure). Trainer Phillip Cocu beschikt bij PSV over een nagenoeg fitte selectie. Hij moet alleen de al langer geblesseerde spelers Oscar Hiljemark en Stijn Schaars missen.

Verder is bij PSV de grote vraag of Jorrit Hendrix of Adam Maher op het middenveld wordt toegevoegd aan Georginio Wijnaldum en Andres Guardado.