FC Groningen strijdt donderdag in Tsjechië voor de laatste kans in groep F van de Europa League. Na twee nederlagen, zonder zelf een doelpunt te maken, kan de ploeg van trainer Erwin van de Looi zich tegen Slovan Liberec geen derde verliespartij permitteren. "We gaan 100 procent voor drie punten. Maar als je de ploeg van Liberec hebt gezien, weet je dat het zeker geen gemakkelijke opgave is", liet Van de Looi woensdagavond weten op de website van de noorderlingen.

 
FC Groningen kan in het Stadion u Nisy rekenen op de steun van ruim 2000 fans. "De komst van zoveel supporters is natuurlijk fantastisch en het geeft aan hoe deze wedstrijd leeft", zei Van de Looi. "We kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken. De hoeveelheid supporters is iets unieks, dat hebben ze hier vast nog niet vaak meegemaakt en gaan ze ook niet vaak meer meemaken denk ik."

FC Groningen reisde woensdag met een selectie van twintig spelers naar Tsjechië. Aanvaller Michael de Leeuw is teruggekeerd in de groep nadat hij de competitiewedstrijd tegen Willem II afgelopen weekend miste wegens ziekte. Middenvelder Rasmus Lindgren is er nog niet bij vanwege een enkelblessure.

Van de Looi wilde woensdag zijn opstelling nog niet prijsgeven. "Iedereen die we hebben meegenomen is fit genoeg om te beginnen, maar verder wil ik niets kwijt."

Over Liberec weet hij inmiddels voldoende. "Het is een aanvallende ploeg, ze spelen met lef. We weten wat ze doen, hoe ze het doen en wat wij daartegenover moeten stellen."

Liberec verloor in poule F met 0-1 van Braga en won met 1-0 van Olympique Marseille.

 Slovan Liberec