Op 8 januari speelde Fc Barcelona een uitwestrijd tegen Villareal. Fc Barcelona was de laatste 11 uitwedstrijden ongeslagen, maar Villareal maakte het Fc Barcelona niet makkelijk. Villareal kwam in het begin van de tweede helft op 1-0 voorsprong door een doelpunt van Nicola Sansone. Hierna is Villareal sterk gebeleven maar aan het eind van de wedsrtijd werd barcelona gevaarlijker en kregen ze meer kansen. in de laatste minuut van de wedstrijd werd Lionel Messi na een mooie actie onderuit gehaald en kreeg daarvoor een vrij trap rond de zestien. Lionel Messi bedacht zich geen moment en ging achter de bal staan. Lionel Messi staat bekend om zijn dodelijke vrije trap in de korte hoek, dit was ook wat de keeper in gedachten. hier maakte Lionel Messi gebruik van door de keeper op zijn verkeerde been te zetten en schoot de bal in de verre kruising. Championsleague 2016-2017