Barcelona staat na vanavond al met één been in de finale van de Champions League. In een duel dat meer dan 75 minuten doelpuntloos bleef, was het uiteindelijk sterspeler Lionel Messi die de Spanjaarden voorbij Bayern München schoot. Even later maakte de Argentijn ook de tweede treffer, waarna Neymar de eindstand bepaalde: 3-0.

Lange tijd leek het duel tussen Bayern en Barca uit te draaien op een doelpuntloze wedstrijd. Beide partijen kregen weliswaar kansen, maar wisten die niet te benutten. Vooral Barcelona liet in de eerste helft van de wedstrijd een hoop mogelijkheden liggen, mede door het sterke optreden van de Duitse doelman Manuel Neuer.

Messi helpt Barcelona aan 3-0 zege op Bayern München

Ook na de rust kreeg Barcelona verscheidene kansen, maar pas na vijf kwartier spelen slaagde het erin de Duitse verdediging te slechten. Van even buiten het strafschopgebied schoot Messi de bal knap voorbij Neuer. Meteen daarna maakte de Argentijns international met een fraai lobje ook de 2-0.

Voor Bayern München waren die twee treffers de aanleiding voor een laatste offensief. Vlak na de rust waren de Duitsers teruggezakt en vooral verdedigd. De Duitse landskampioen kreeg in de tweede helft dan ook nauwelijks kansen en wist de gehele wedstrijd zelfs geen enkele bal op doel te krijgen.

Dat slotoffensief van Bayern werd vlak voor tijd handig afgestraft door Neymar, die in de counter doorbrak en Neuer voor de derde keer passeerde. Door die laatste treffer staat Bayern nu wel voor een hele moeilijke opdracht tijdens de return, volgende week in Duitsland.