Momenteel viert Messi vakantie, nadat hij vorige week in het huwelijk trad met jeugdliefde Antonella Roccuzzo. Naar verwachting tekent hij het nieuwe contract zodra hij terug is van de huwelijksreis en met Barcelona begint aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het huidige contract van Messi in Camp Nou loopt in de zomer van 2018 af. Gesprekken over het verlengen van die verbintenis leverden lange tijd geen resultaat op, waardoor Messi in de media in verband werd gebracht met een transfer naar Paris Saint-Germain of Manchester City.

Met de contractverlenging komt een einde aan die geruchten. Volgens Spaanse media gaat Messi 22 miljoen euro per jaar verdienen, waarmee hij de best betaalde speler van Europa wordt. In de verbintenis is een vaste transfersom van 300 miljoen euro opgenomen. Een dergelijke vertrekclausule is verplicht in Spanje.

Afgelopen seizoen verlengde Barcelona de contract van Luis Suarez (30) en Neymar (25) al tot en met de zomer van 2021. De Spaanse topclub heeft daardoor nog jarenlang de beschikking over 'El Tridente', zoals het gevaarlijke aanvalstrio genoemd wordt.

db: Lionel Messi

Lionel Messi is vrijdagavond in zijn geboortestad Rosario in Argentinië getrouwd met zijn jeugdliefde Antonella Roccuzzo.
 
Het koppel gaf elkaar het jawoord in het luxe Pulman hotel, in het bijzijn van hun twee zoontjes Thiago (4) en Mateo (1). Roccuzzo en Messi leerden elkaar kennen voordat hij op zijn 13e naar de jeugdopleiding van Barcelona vertrok.
 
In totaal waren er 260 mensen uitgenodigd voor het feest. Twintig spelers van Barcelona waren met hun vrouwen afgereisd naar Argentinië om het huwelijk van de 30-jarige aanvaller bij te wonen. Ook Shakira, de vrouw van Messi's ploeggenoot bij Barcelona Gerard Piqué, was bij de bruiloft aanwezig.
 
Het terrein werd beveiligd door bijna vierhonderd agenten. Messi geldt als een van de beste spelers op aarde; hij won onder meer vijf maal de Speler van het Jaar-award die de voetbalbond FIFA jaarlijks uitreikt.