Trainer Ronald Koeman haalde Eljero Elia naar Southampton en daar is de vleugelspeler 'ontzettend blij' mee. Hij denkt dat de Engelse club een stuk beter bij hem past dan Werder Bremen.

Elia

 

Elia wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van de Duitsers. Southampton kan hem in de zomer voor 5,5 miljoen euro overnemen. De 27-jarige dribbelaar was in Bremen op een dood spoor beland. Hij kwam eind november voor het laatst in actie voor Werder. ,,Ik ben geen voetballer geworden om op de bank te zitten", zegt Elia tegen Helden Online. ,,Het is nu aan mij om me terug te knokken en te laten zien wat ik kan."


De aanvaller verwacht dat hij uitstekend tot zijn recht komt bij Southampton. ,,De ploeg kan namelijk goed op balbezit spelen. Een club als Werder Bremen is, met alle respect, gewoon een heel stuk minder. Daar moest ik vaak meeverdedigen en daar ligt niet mijn kwaliteit." Elia, die 28 interlands achter zijn naam heeft staan, wil sportieve revanche. ,,Het is nu aan mij om me te bewijzen en te laten zien dat het niet terecht is hoe ik de afgelopen tijd ben behandeld."

In de Eredivisie speelde Elia voor ADO Den Haag en FC Twente. Hij verruilde de Tukkers in de zomer van 2009 voor Hamburger SV. Twee jaar later ging Elia naar het Italiaanse Juventus, maar daar kwam hij amper aan spelen toe. Bij Werder tekende hij in 2012 een vierjarig contract. Elia haalde er vooral het nieuws met incidenten. Zo twitterde hij voor de derby tegen Hamburger SV 'Ready for War!' en schold hij een fan uit op Facebook.