Een 25-jarige militair werd op heterdaad betrapt op het stelen van snoep uit het stadion van voetbalclub NAC in Breda. Afgelopen zaterdag in het holst van de nacht probeerde de zoetekauw zijn gestolen waar met een vuilnisbak het hek over te krijgen, maar werd gesnapt door de politie. Dit meldt de Koninklijke Marechaussee op Facebook en Twitter.

 
De militair klom in de nacht van zaterdag op zondag over het hek van het stadion, waarna hij zijn slag sloeg bij de snoep-en frisdrankautomaat. De lekkernijen nam hij vervolgens mee in een vuilnisbak. Terwijl de man de kliko over het hek probeerde te tillen, zagen twee agenten dit gebeuren. Nadat de man was aangehouden en hij zijn verklaring had afgelegd, werd de zaak aan de Koninklijke Marechaussee overgedragen. Die onderzoekt het voorval.  
 
Zenuwachtig voor de wedstrijd
De man verklaarde tegenover de politie dat hij alvast een kijkje wilde nemen in het stadion, omdat de dag erna de wedstrijd NAC - Feyenoord zou spelen. Maar voor welke club hij was wilde hij niet zeggen. De militair is voor nu weer vrijgelaten.

Reacties
Mensen vinden het maar wat leuk dat de militair zijn 'missie' niet heeft kunnen voltooien. Zo schrijven mensen op het Facebookbericht van de Koninklijke Marechaussee 'Een 25-jarige militair die niet over een hek terug kan klimmen. Het blijft humor', 'Betaalt Defensie zò slecht dat hij dit moest doen?' en ' X ONGESCHIKT'.