Napoli is als enige club in de Europa League nog zonder puntenverlies. De Italianen boekten in België ten koste van Club Brugge de vijfde zege in groep D. Het werd door een treffer van de Roemeen Vlad Chiriches 0-1 in het Jan Breydelstadion. Dat bleef op last van de autoriteiten leeg wegens de terreurdreiging. Zo'n tweehonderd Brugse supporters protesteerden met onder meer Bengaals vuurwerk achter de Noord-tribune tegen dat besluit.

Bij Brugge hadden Stefano Denswil en Ruud Vormer een basisplaats. Zij speelden de hele wedstrijd. De Belgen hebben pas vier punten maar zijn nog niet uitgeschakeld doordat Legia Warschau in Polen FC Mydtjylland versloeg: 1-0. De Zwitser Aleksandar Prijovic scoorde tegen de Denen. De laatste ronde in de poule moet uitmaken welke ploeg Napoli vergezelt naar de knock-outfase.

Rapid Wien, dat in groep E viermaal had gewonnen, leed op bezoek bij Villarreal de eerste nederlaag. De Spanjaarden kwamen tien minuten voor tijd verdiend op 1-0 dankzij Bruno en hebben nu evenals de Oostenrijkers twaalf punten.

Napoli