Urby Emanuelson is in ieder geval tijdelijk terug bij Ajax. De multifunctionele linkspoot zit na zijn vertrek bij AS Roma zonder club en traint sinds maandag mee bij de beloftenploeg van zijn oude werkgever. Hij denkt dat het bij trainen zal blijven: “Als Ajax me zou willen, hadden ze zich al veel eerder gemeld. Ik reken niet op een contract en ben daar ook helemaal niet mee bezig”, klinkt het.

Urby Emanuelson

De 29-jarige Emanuelson werd opgeleid bij Ajax en speelde 172 competitiewedstrijden in het eerste elftal, voordat hij halverwege het seizoen 2010/11 een transfer naar AC Milan maakte. Een echte doorbraak bij i Rossoneri bleef echter uit. Vorig jaar tekende Emanuelson een eenjarig contract bij AS Roma, maar ook die samenwerking werd geen succes.
De zestienvoudig international speelde slechts een halfjaar voor Roma en liet zich vervolgens verhuren aan Atalanta. Nu is Emanuelson transfervrij en hoopt hij stiekem op een terugkeer in de Amsterdam ArenA: “Natuurlijk zou dat prachtig zijn. Maar het trainen staat voorop”