De Nederlandse voetballer Benjamin van de Broek heeft een oproep ontvangen vanuit Nieuw-Zeeland. De 27-jarige speler van het Roemeense CFR Clui door bondscoach Anthony Hudson geselecteerd voor het nationale elftal. 

De moeder Van den Broek is geboren in Nieuw-Zeeland. Begin dit jaar vroeg de voetballer, zelf afkomstig uit het Limburgse Geleen, een paspoort aan in  zijn moederland.

"Ik ben trots en vereerd met mijn uitnodiging voor het nationale team van Nieuw-Zeeland voor de aankomende tour naar Zuid-Korea", aldus Van den Broek vridjag via Twitter. "Ik kan niet wachten."

Ryan Thomas

Bondscoach Hudson werd door PEC Zwolle-aanvaller Ryan Thomas getipt over de nieuwe nationaliteit van Van den Broek, die in het verleden uitkwam voor HFC Haarlem, Shrewsbury Town en FC Den Bosch. De PEC-speler is ook opgeroepen.

Kwaliteitsimpuls

Nieuw-Zeeland is momenteel op zoek naar spelers met een dubbel paspoort om het voetbalelftal een kwaliteitsimpuls te geven.

"We hebben meerdere spelers gevonden, maar er waren er maar een paar waarvan we dachten dat ze iets zouden toevoegen", sprak Hudson in gesprek met een sportwebsite in Nieuw Zeeland doelend op Van den Broek.