Voor David Neres (19) ligt bij Ajax een contract van 4,5 jaar klaar, melden bronnen binnen Ajax. Revien Kanhai van Forza Sports Group bevestigt een naderend akkoord. ,,Maar het afronden van het papierwerk wordt door de tijdsverschillen met Brazilië en Ecuador, waar David momenteel met Brazilië onder 20 aan het Zuid-Amerikaanse kampioenschap deelneemt, nog een hele klus.”

Gisteravond bereikten volgens het Braziliaanse FOX Central Ajax en São Paulo een akkoord bereikt over David Neres. De Amsterdammers betalen zo’n vijftien miljoen euro voor de aanvaller. Naar verluidt krijgt Ajax tachtig procent van de rechten in handen.

db: David Neres

 

Braziliaanse media melden reeds een akkoord over de buitenspeler van Sao Paulo, die in zijn geboorteland liefkozend de nieuwe Neymar wordt genoemd. Maar zo ver is het dus nog niet. Er zijn mondelinge akkoorden tussen Sao Paulo en Ajax en tussen Ajax en de speler zelf. ,,Alle documenten kunnen dinsdag pas vanaf 15.00 uur in orde worden gemaakt en we hopen de deal rond 20.00 uur, 21.00 uur af te ronden.”