PSV heeft tegen Feyenoord een negatieve spiraal doorbroken. Na vijf opeenvolgende nederlagen in De Kuip werd er zondagmiddag eindelijk weer eens gewonnen; 0-2. Een belangrijker driepunter voor de regerend landskampioen. Feyenoord is zodoende de grote verliezer van de achttiende speelronde

De aanloop naar de hervatting van de competitie verliep voor Feyenoord overigens al niet vlekkeloos. Zo ontstond er afgelopen vrijdag een relletje, nadat Colin Kazim-Richards een journalist bedreigde. De 29-aanvaller, die in Rotterdam op een zijspoor is beland, werd daarop door trainer Giovanni van Bronckhorst buiten de selectie gelaten. Ook zijn collega-coach Cocu kreeg een domper te verwerken. Vlak voor aanvang van de kraker bleek Maxime Lestienne toch niet fit genoeg om speelminuten te maken.

In een gelijkopgaande strijd bleek PSV in De Kuip de meest gelukkige hand te hebben. Eigenlijk was alleen Michiel Kramer twee keer dicht bij een doelpunt voor Feyenoord, maar bij beide pogingen stond het vizier niet geheel op scherp.

Een alerte reactie van Hector Moreno leidde voor PSV de overwinning in. In de 49e minuut stak hij op het juiste moment zijn been uit en werkte zo een voorzet van Davy Pröpper tegen de touwen. Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer stond aan de grond genageld.

Eljero Elia toonde zich na de achterstand een opgewonden standje, maar werd door scheidsrechter Danny Makkelie niet bestraft met een kaart en kwam daarmee goed weg. Het bleef lang spannend, maar in de slotfase besliste invaller Luciano Narsingh met een sublieme actie toch de topper; 0-2.

Trainer Phillip Cocu heeft bij PSV alle reden tot lachen