Graziano Pellè ging zaterdagavond genadeloos nat bij een potje blufpoker met Manuel Neuer. De voormalig Feyenoorder maakte een gebaar alsof hij zijn penalty ging stiften, maar bracht daarmee vooral zichzelf in de war. Zijn strafschop schoof hij een meter naast. 

In de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport kijkt Pellè terug op zijn misser. ,,Het gebaar dat ik maakte was niet om hem (Neuer) te beledigen of voor gek te zetten", zegt de spits. ,,We wilden Neuer ook niet laten merken hoe erg de adrenaline door ons lijf gierde en hem recht in de ogen kijken."

Volgens de spits van Southampton kunnen hij en de Duitse goalie nog prima door een deur. ,,Neuer zei na afloop zelfs nog dat ik een goede speler ben. Hij, Müller en anderen hebben me gefeliciteerd met mijn toernooi."

Pellè zegt in La Gazetta 'sorry' voor zijn gemiste penalty. ,,Het spijt me voor de mensen die van me houden en ik bied mijn excuses aan voor alle Italianen. In mijn carrière heb ik mijn meeste strafschoppen benut, maar zaterdag mocht het niet zo zijn. Als ik had gescoord, dan had men gezegd dat ik een fenomeen ben."