Fenerbahçe heeft donderdagavond een plek in de kwartfinale van de Europa League verspeeld door een 4-1 nederlaag op bezoek bij Sporting Braga. De Turkse club van spits Robin van Persie verdedigde in Portugal een 1-0 thuisoverwinning maar kwam snel achter door een doelpunt van Ahmed Hassan. Er leek niks aan de hand nadat Alper Potuk in de blessuretijd van de eerste helft het belangrijke uitdoelpunt maakte voor de Turken.

Halverwege de tweede helft kantelde de wedstrijd na een dubieuze beslissing van scheidsrechter Ivan Bebek. Mehmet Topal kreeg van dichtbij een bal tegen zich aangeschoten en kon hands onmogelijk voorkomen. De arbiter bestrafte hem met zijn tweede gele kaart en een strafschop. Josué bracht de thuisclub terug in de wedstrijd door de penalty te benutten. Tegen tien man van Fenerbahçe liep Braga daarna ver uit.

Van Persie werd een kwartier voor het einde van de wedstrijd gewisseld. Fenerbahçe eindigde het duel met acht man nadat ook Alper Potuk een tweede gele kaart kreeg en Volkan Sen in blessuretijd zijn zelfbeheersing compleet verloor en werd weggestuurd.