Cristiano Ronaldo keert woensdagavond terug in het basiselftal van Real Madrid voor de return in de halve finale van de Champions League tegen Manchester City. Trainer Zinedine Zidane heeft dat dinsdag aangekondigd op een persconferentie over het duel in Bernabéu.

,,Cristiano is in goede vorm. Hij is 100 procent en gaat spelen'', aldus de Fransman. Ronaldo stond de laatste drie duels van zijn club aan de kant wegens een dijbeenblessure.

Karim Benzema kan woensdagavond niet spelen, onthulde Zidane. De spits viel vorige week in de rust van het eerste duel met City geblesseerd uit. ,,We willen geen risico met hem nemen'', aldus Zidane dinsdag.

Zonder Ronaldo en met Benzema die alleen de eerste helft meespeelde, werd in de eerste ontmoeting met Manchester City niet gescoord (0-0).

Een andere zorg voor Real Madrid woensdagavond is de beschikbaarheid van Casemiro, basiskracht op het middenveld. De Braziliaan kampt met een heupblessure. ,,Ook met hem willen we geen risico nemen. We hebben een brede selectie en kunnen alles opvangen'', reageerde Zidane.

Benzema