Bondscoach Roger Reijners verblikt of verbloost niet zo snel. De nuchtere Limburger had niet veel woorden nodig om het aankomende 1/8e finaleduel tegen Japan te omschrijven: "Dat wordt een behoorlijk zwaar potje.”

 Reijners: 'Dit word een behoorlijk zwaar potje'
 
 

"Het is een totale onbekende voor me in de vorm dat er onder mijn leiding nog nooit tegen gespeeld is door Oranje. Natuurlijk weten we alles van ze, wat we moeten weten. Ik heb ze nog bij de Algarve Cup gezien en we hebben alle wedstrijden tijdens dit WK van ze gevolgd. We hebben een goed beeld van ze”, aldus Reijners in een eerste reactie op het nieuws dat Nederland woensdagmorgen Japan treft.

"Het is een geroutineerde ploeg, die goed op elkaar is ingespeeld en wil voetballen. Ze kunnen het lang volhouden en ze hebben specifieke kwaliteiten in huis met bijvoorbeeld aanvalster Homare Sawa. Daar zullen we goed op moeten inspelen.”

Reijners zal met Nederland onwaarschijnlijk goed moeten presteren om Japan te verslaan, maar de bondscoach ziet zeker kansen. "Als je naar hun uitslagen kijkt in de poule is het allemaal net aan geweest. Een 1-0 tegen Zwitserland, een 2-1 tegen Kameroen en een 1-0 tegen Ecuador. Dat zijn uitslagen, die mij vertellen dat er voor ons iets te halen valt.”