"In de tweede helft hebben we dat beter gedaan. Het was uiteindelijk ook een meer dan verdiende gelijkmaker. Zo zie ik mijn ploeg graag spelen."

De bondscoach vond zijn ploeg een hoger niveau halen dan in de eerste twee wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland (1-0) en China (0-1).

Reijners rekent op volgende ronde voor Oranjevrouwen

 

"We zijn veel meer aan voetballen toegekomen dan in de eerste twee duels. Dat is het absolute winstpunt van deze wedstrijd."

Reijners was vol lof over invalster Van der Ven. “Alle credits naar haar. Ze maakte die kans op een fantastische manier af."

"Het was een hele open wedstrijd, waarin wij in fases gewoon de betere ploeg waren. Dat was goed om te zien. We hadden het wel beter uit moeten spelen en van de mogelijkheden echte kansen moeten maken", aldus Reijners tegenover de NOS.

''We moeten afwachten wat er gaat gebeuren, maar we zijn in ieder geval derde in onze poule geworden met vier punten. Drie of vier punten, dat maakt een groot verschil'', zei Reijners, die de komende dagen hoort of dat inderdaad genoeg is om tot de vier beste nummers drie te behoren.

Het 'gouden' doelpunt kwam in de 87e minuut op naam van Kirsten van de Ven. De invalster beloonde Oranje voor een sterk en hoopgevend optreden in de laatste groepswedstrijd tegen Canada.