Aanvaller Franck Ribéry van Bayern München wil dinsdagavond in de return tegen Atlético Madrid in de halve finales van de Champions League hoe dan ook van de partij zijn. ,,Ik ben er klaar voor. Ik heb er heel veel zin, ik moet ook gewoon spelen'', liet de 33-jarige Fransman maandag weten.

Ribéry ontbrak zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (1-1) door een rugblessure. In de uitwedstrijd tegen Atlético in Madrid mocht hij vorige week pas na ruim een uur invallen. Ribéry trainde maandag wel weer volop mee met de selectie van de Duitse recordkampioen.

Bayern moet het in de beslissende thuiswedstrijd sowieso doen zonder Arjen Robben en Holger Badstuber, die beiden al geruime tijd geblesseerd zijn. De ploeg van trainer Pep Guardiola moet in eigen huis een achterstand van 0-1 goedmaken.

Voor de scheidende coach van Bayern München staat er veel prestige op het spel. De 45-jarige Spanjaard werd in zijn voorgaande twee seizoenen met zijn Duitse werkgever uitgeschakeld in de halve finales op het kampioenenbal. Eerst door Real Madrid, daarna door Barcelona, de club waarmee hij als speler en als trainer grote triomfen vierde. Een derde afgang in de halve eindstrijd, opnieuw tegen een club uit zijn vaderland, zou voor de nieuwe trainer van Manchester City des te pijnlijker zijn.

De Duitse pers was vorige week zeer kritisch na de nederlaag in Madrid. Volgens waarnemers had Guardiola zijn tactiek te veel afgestemd op het spel van Atlético. Vooral de reserverol voor Thomas Müller, die pas in de 70e minuut mocht invallen, wekte verbazing. ,,Ik leef nog. Als ik in de return weer verlies, mogen jullie me afmaken'', sprak Guardiola onomwonden tegen de media.

Pep Guardiola