Feyenoord-trainer Fred Rutten kon na afloop van het 1-1 gelijkspel bij AS Roma nauwelijks nog lopen. "Te hard gejuicht, denk ik", lacht de trainer, die aan de gelijkmaker van Colin Kazim-Richards een pijnlijke kuit overhield.

Rutten heeft bewondering voor wat zijn ploeg presteerde in de Italiaanse hoofdstad. "Ik ben trots op dit Feyenoord. We begonnen moeilijk, maar dat kwam ook door de manier van druk zetten van AS Roma", zegt Rutten.

 

Rutten: trots op deze ploeg

 

In de tweede helft zagen de toeschouwers in Stadio Olimpico een compleet ander Feyenoord. Het toverwoord in dat deel van de wedstrijd was 'durf', vindt de trainer. "Bij de spitsen van AS Roma raakte de pijp leeg. Daardoor konden wij er makkelijker doorheen voetballen. Dat zorgde voor geloof en vertrouwen."

De volgende ronde in de Europa League lonkt, maar ondanks de goede uitgangspositie is de trainer van Feyenoord voorzichtig over de return, volgende week in de Kuip. "We weten allemaal dat het dondersmoeilijk zal worden. Dat is een gegeven. Maar het is niet onmogelijk."