Borussia Dortmund en Real Madrid maakten in hun tweede groepsduel in Poule F reclame voor het voetbal. De Duitsers waren grote delen van het Champions League-treffen in het Signal Iduna Park beter, maar mochten uiteindelijk blij zijn met een gelijkspel: 2-2.

In de beginfase kwamde ene na de andere aanvalsgolf af op het doel van Real-doelman Keylor Navas. Maar het waren de gasten uit Madrid die de leiding namen. Cristiano Ronaldo kreeg de bal ietwat fortuinlijk in bezit. Zijn afwerking was voortreffelijk. Ronaldo had overigens eerder in het duel al een penalty tegen kunnen krijgen, maar arbiter Mark Clattenburg weigerde te fluiten toen de 31-jarige Portugees hands maakte.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg toch nog langszij. De Gabonese aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang profiteerde van zwak keeperswerk van Keyloy Navas. De Costaricaanse doelman, in 2014 nog geweldig op dreef tegen Oranje in de kwartfinales van het WK, reageerde uiterst zwak op een vrije trap van Raphael Guerreiro.

In de tweede helft bleef het tempo moordend hoog, en scoorden beide ploegen nog één keer. Raphael Varane zag spits Karim Benzema met een schot de lat raken. In de rebound tikte hij zelf binnen. Real leek met een zege Duitsland te verlaten, maar had buiten het linkerbeen van invaller Andre Schürrle gerekend. Met een geweldige knal gaf hij het duel het besluit dat deze voetbalclash verdiende.

Beide ploegen komen op vier punten in de groep. Sporting Lissabon volgt met drie punten. Legia Warschau is nog puntloos.