Sevilla heeft voor de tweede keer op rij de Europa League gewonnen. De Spaanse club was in de finale te sterk voor Dnjepr Dnjepropetrovsk. De eindstand: 3-2.

Dnjepr Dnjepropetrovsk, dat voor het eerst in een Europese finale stond, kwam in de zevende minuut al op voorsprong dankzij Nikola Klinic. Sevilla leek zich weinig aan te trekken van die snelle achterstand: binnen het half uur nam de club de leiding over via doelpunten van Grzegorz Krychowiak. Carlos Bacca besliste de eindstrijd in de 73e minuut.

Sevilla wint Europa League voor tweede jaar op rij

Sevilla werd vooraf al gezien als de grote favoriet. De club, die in 2006 en 2007 de UEFA Cup won, verloor dit seizoen in de Europa League alleen in de groepsfase van Feyenoord. Sevilla won vorig jaar de Europa League door Benfica via strafschoppen te verslaan. Met vier overwinningen in negen jaar mag Sevilla zich de succesvolste ploeg aller tijden noemen in de Europa League.

Nu Sevilla een ticket heeft voor de Champions League, is Spanje volgend seizoen met vijf clubs vertegenwoordigd: FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid en Sevilla zijn gegarandeerd van hun plek, Valencia mag via de voorronde proberen een plek in de groepsfase te veroveren.