PEC Zwolle hoeft voorlopig nog niet te rekenen op Trent Sainsbury. De verdediger heeft zich met Australië geplaatst voor de halve finale van de Azië Cup en zal daardoor ook tegen AZ, Cambuur en FC Utrecht niet beschikbaar zijn voor trainer Ron Jans.

Australië was in de kwartfinale China de baas door twee doelpunten van routinier Tim Cahill (2-0). Sainsbury speelde in Brisbane de hele wedstrijd. Door de zege speelt de mandekker van PEC nog twee wedstrijden in zijn vaderland. 

Op 27 januari neemt Australië het in de halve finale op tegen Japan of de Verenigde Arabische Emiraten. Wordt ook dat duel winnen afgesloten, dan spelen de Aussies op 31 januari de finale van de Azië Cup. Gaat de halve finale verloren, dan zal Sainsbury met zijn landgenoten op 30 januari moeten opdraven in de troostfinale.

Sainsbury zal voor PEC daarom niet eerder beschikbaar zijn dan op 4 februari, als hekkensluiter FC Dordrecht op bezoek komt in Zwolle. Ook de kwartfinale van de KNVB-beker, dinsdag tegen Cambuur, moet Sainsbury vanwege de verplichtingen met de nationale ploeg laten schieten.

Een vroege uitschakeling was Jans niet slecht uitgekomen. De trainer moet de ervaren Joost Broerse vanwege een voetblessure nog even missen. Mogelijk raakt Jans ook Van der Werff nog kwijt. De centrale verdediger is in het bezit van een aflopend contract. PEC overweegt hem deze maand te verkopen om nog een transfersom voor hem te kunnen ontvangen.

Sainsbury