Het zonnetje schijnt, lekker naar het strand! Voor sporters kan de warmte soms best lastig zijn. Sporten in hoge temperaturen kan gevaarlijk zijn. Er wordt geadviseerd niet op het warmste punt van de dag te gaan sporten, maar kies voor de ochtend of avond. Gebruik deze tips om de warme zomerdagen door te komen.

1.     Drink genoeg water
We beginnen gelijk met de belangrijkste tip. Drink genoeg water. Als je te weinig drinkt, maar wel zwaar traint, kun je uitgedroogd raken. Drink heel de dag door water, ook als je geen dorst hebt. Als je dorst krijgt ben je eigenlijk al te laat omdat dorst pas optreedt als je veel vocht verloten bent.

 2.     Bouw langzaam op
In Nederland weet je het nooit. Gister was het nog 11 graden, vandaag opeens 25 graden. Begin rustig met opbouwen zodat je lichaam aan de temperatuur kan wennen.  Denk ook aan een pauze, die moet je niet vergeten.

 3.     Kleed je luchtig en smeer je in  
Tijdens dit warme weer is het belangrijk dat je je goed insmeert met zonnebrand tijdens het (buiten) sporten. Gebruik een speciale zonnebrandcrème voor sporters. Die blijft beter zitten tijdens het zweten. Luchtige kleding is ook wat helpt tegen de warmte en draag een cap voor tegen de zon. db SKILLS cap is hier… te bestellen voor maar €14,95! Voor 17:00 uur besteld is morgen al in huis! Verkrijgbaar in voor kinderen en volwassenen.

 4.     Zweten is goed
Het zorgt juist voor afkoeling. Een veel gemaakte fout om je zweet af te drogen met een handdoek tijdens het sporten. Je lichaamstemperatuur zal dan niet afnemen maar juist warmer worden.

5.     Mineralen en koolhydraten aanvullen
Bij langere trainingsperioden en tijdens wedstrijden is het verstandig om niet alleen het vocht, maar ook de mineralen en koolhydraten aan te vullen. Isotone dranken zijn hiertoe uitstekend geschikt. Na één à twee uur sporten raken ook de koolhydraatreserves uitgeput. Sportdranken met extra energie kunnen de sportprestaties verbeteren. Vermijd het drinken van energydranken (hypertoon), daar het vochtverlies in het algemeen groter is dan het energieverlies.

 db: tips voor het sporten tijdens warm weer