Southampton moet het nog zeker drie weken stellen zonder Virgil van Dijk. De Nederlandse verdediger kampt met een enkelblessure, onlangs opgelopen in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Leicester City (3-0). "We zullen de komende weken een goede balans moeten vinden zonder Virgil'', zei manager Claude Puel.

De Brabander werd onlangs gepromoveerd tot aanvoerder van Southampton, na het vertrek van José Fonte naar West Ham United. Puel hoopt dat zijn sterke verdediger in ieder geval op tijd hersteld is voor de finale van de League Cup, op 26 februari op Wembley tegen Manchester United.

db: virgil van dijk


Southampton trekt op de slotdag van de transferperiode mogelijk nog een extra verdediger aan om het vertrek van Fonte en de afwezigheid van Van Dijk op te vangen.

Een winterse transfer zit er voor Van Dijk niet in. Door zijn indrukwekkende optredens kwam de interesse van de Engelse topclubs op gang, maar zijn enkelblessure gooit nu roet in het eten. De 1 meter 93 lange mandekker, die sinds het vertrek van Fonte aanvoerder van The Saints is, kwam dit seizoen al dertig keer in actie voor de club waar ook Jordy Clasie en Cuco Martina spelen. Door zijn absentie zijn Florin Gardos, Maya Yoshida en Jack Stephens de overgebleven centrumverdedigers.