Steven Berghuis keert morgen terug in de basisopstelling van AZ. De aanvaller, volledig hersteld van een voetblessure, krijgt van trainer John van den Brom een kans als spits in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.

,,Ik ga nu nog niet de hele opstelling prijsgeven, maar kan al wel zeggen dat Berghuis zaterdag in de spits staat. Ik ben helemaal gek met hem, dat weet hij ook. Steven is namelijk een speler die iets extra's heeft. Hij maakt een fitte en gretige indruk'', zei Van den Brom vrijdag op de website van AZ.

Hoedt
Wesley Hoedt ontbreekt zaterdag. De verdediger wil zijn contract niet verlengen en wordt door Van den Brom op de tribune gezet. ,,Ik ga geen energie meer steken in mensen die weg willen. Wij moeten ook verder en AZ is meer dan Wesley'', verklaarde Van den Brom.

Wesley Hoedt.

Dordrecht
Bij Dordrecht kan Andwelé Slory zijn rentree in de eredivisie maken. De aanvaller is speelgerechtigd verklaard. Jeffrey Fortes, actief op de Afrika Cup, en Mart Lieder zijn er in Alkmaar niet bij. Mogelijk voegt ook Rihairo Meulens zich bij dat tweetal. De aanvaller verliet vrijdag de training met een knieblessure.

Andwelé Slory