Jan-Arie van der Heijden heeft zijn nieuwe contract bij Feyenoord ondertekend. De verdediger zette dinsdag zijn handtekening onder een verbintenis die hem tot medio 2020 in Rotterdam houdt. Beide partijen hadden aan het einde van vorig seizoen al een principeakkoord bereikt.

De 29-jarige verdediger heeft twee seizoenen bij Feyenoord achter de rug. "In mijn eerste seizoen bij Feyenoord heb ik niet alles gespeeld, maar ik ben in mezelf blijven investeren en heb het geloof gehouden dat het goed kwam", zegt Van der Heijden op de website van de landskampioen. "Dat resulteerde vorig jaar in een mooi seizoen, een kampioenschap en een nieuw contract, daar ben ik heel blij mee."

Van der Heijden ziet na de titel met Feyenoord nieuwe uitdagingen. "Kampioen van Nederland blijven is een mooie uitdaging, terwijl we in augustus met de Johan Cruijff Schaal al de eerste prijs van het seizoen kunnen winnen. Ook spelen we nog om de KNVB Beker en in de Champions League, dat zijn genoeg mooie uitdagingen voor de club en voor mezelf. Daar kijk ik heel erg naar uit."

db: Jan-Arie van der Heijden