SC Heerenveen heeft met veel pijn en moeite de derde ronde van het nationale bekertoernooi bereikt. Op bezoek bij eerstedivisionist NAC Breda moest er lang gewacht worden totdat er iets gebeurde in de wedstrijd. Een prachtige sleepbeweging van invaller Henk Veerman bezorgde de Friezen de overwinning: 0-1.

Heerenveen was wel toe aan een succesje. De Friese club wacht al vijf duels in de eredivisie vergeefs op een zege, NAC, vorig seizoen nog actief op het hoogste niveau, is ook teleurstellend aan het nieuwe voetbaljaar begonnen. De formatie gaat op dit moment als nummer twaalf van de eerste divisie door het leven. Die status strookt allesbehalve met de ambitie om na één jaar weer terug te keren in de hoogste klasse van het betaalde voetbal.

Het niveau in het Rat Verleghstadion was niet om over naar huis te schrijven. Beide ploegen kregen wat mogelijkheden, maar die werden niet benut. Pas in de 83e minuut was het Henk Veerman, net in de ploeg gekomen voor Kada, die de bal prachtig over NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar lobte.

Oud-Heerenveen-speler Michael Dingsdag liep vlak na de goal van Veerman tegen een rode kaart aan. De verdediger van NAC haalde Caner Cavlan onderuit en kon vertrekken. Heerenveen kreeg via Luciano Slagveer nog een kans om de score uit te breiden, maar slaagde daar niet in.

Heerenveen