Een vertrek van Ricardo Kishna bij Ajax is aanstaande. De 20-jarige aanvaller staat na deze zomer nog een jaar onder contract bij de uittredende kampioen, maar volgens zijn zaakwaarnemer is er voor de Hagenaar geen toekomst meer in Amsterdam.

Kishna

,,Mijn persoonlijke mening is dat ik Frank de Boer een goede trainer vind en niet dat ik hem diskwalificeer als ik zeg dat het niet botert met Ricardo. Er is gewoon geen klik. Dan moet je verder kijken," aldus Mino Raiola, die 'zijn oren en ogen openhoudt' voor een nieuwe club. ,,Dat hoeft niet per se het buitenland te zijn. Het zou best kunnen dat het voor de ontwikkeling van Ricardo het beste is als hij nog een paar jaar in Nederland blijft. Feyenoord en PSV zouden in dat opzicht ook goed zijn."

Ajax heeft de voorbije periode diverse contracten opengebroken en verlengd, maar kwam nog niet uit bij Kishna. De speler die in Amsterdam te boek staat als één van de grootste talenten, botste dit seizoen herhaaldelijk met De Boer. Raiola zocht de voorbije weken geregeld de media. ,,Maar Ajax is in dit opzicht begonnen. Dat begon met zijn wissel tegen Barcelona. Sportief niets mis mee, maar wel de manier waarop Ricardo daarna publiekelijk eruit werd gepikt, terwijl het hele elftal ondermaats presteerde."

Dieptepunt voor Raiola was de disciplinaire schorsing van Kishna naar aanleiding van diens 'matige warming up' tegen Dnjepr en het weerwoord van de Hagenaar. Het is een tijdje goed gegaan, stelt Raiola. ,,Maar de irritaties waren duidelijk zichtbaar. De klik is er niet. Ajax heeft hem niet nodig, hij heeft Ajax niet nodig, dan is het verstandig als hij het elders probeert."