Alles wijst erop dat Davy Pröpper deze zomer een transfer maakt. Hij wordt constant in één adem genoemd met PSV. De trainer van Vitesse, Peter Bosz, is uitgesproken over een eventuele transfer van zijn pupil.

 Vertrek zevende belangrijke speler Vitesse dreigt: 'Ik verwacht het nog altijd'

 

Inmiddels heeft Bosz al zes belangrijke spelers verloren. "En ik verwacht ook nog altijd dat Davy Pröpper weg zal gaan", is Bosz helder tegenover De Telegraaf. Guram Kashia, aanvoerder van de club, haakt in: "We zijn hier gewend aan veel wisselingen in de zomer. Twee seizoenen geleden had ik het er echt helemaal mee gehad, maar tegenwoordig neem ik het als een gegeven en probeer er het beste van te maken."

Kashia is een belangrijke man binnen Vitesse, zo blijkt. "Het is belangrijk dat nieuwelingen meteen meekrijgen hoe we hier spelen en hoe het eraan toegaat in de kleedkamer. Daar kan ik bij helpen. De coach kan niet alles alleen. Als de jongens hier trainen, dan kan ik niet bij het zwembad blijven liggen", aldus de Georgiër, die maar vijftien dagen vakantie vierde. "Ik verveelde me thuis."

Vitesse reageerde onlangs pijlsnel op het vertrek van Marko Vejinovic door Lewis Baker van Chelsea te huren. "Ik had meer opties, maar Vitesse is een goede club voor mij. Ze spelen dominant en aanvallend voetbal en dat past bij mij. Zowel Bertrand Traoré als Josh McEachran sprak positief over Vitesse. Beiden hebben zich vorig seizoen ook goed ontwikkeld hier. Dat hoop ik ook te bereiken", geeft Baker te kennen.