Een vierde (!) nederlaag op rij voor Feyenoord, een evenaring van het (negatieve) clubrecord. De in de titelrace afgehaakte Rotterdammers zijn het spoor volledig bijster, zo bleek ook donderdagavond in het thuisduel tegen SC Heerenveen: 1-2. De Friese winst was dik verdiend, want Heerenveen kreeg veruit de beste kansen. Feyenoord heeft in het kalenderjaar 2016 nog geen punt gepakt.

Voor de rust opende Henk Veerman de score. Invaller Anass Achahbar tekende in de tweede helft met een fraaie omhaal voor de gelijkmaker. In de slotfase maakte Joey van den Berg de beslissende treffer.

De openingsfase was levendig, met kansen aan beide kanten. Al na vijf minuten hield keeper Erwin Mulder een kopbal van Michiel Kramer, de spits van Feyenoord, in reflex uit zijn doel. Karim El Ahmadi schoot in kansrijke positie net naast. De beste kans was echter voor de Friezen. Bij een uitval kreeg Morten Thorsby een unieke mogelijkheid. Hij strandde op de attent uitgekomen doelman Kenneth Vermeer.

De Kuip in rouw: Joey van den Berg zorgt voor een Friese zege.