De Arnhemmers begonnen dramatisch aan de bekerfinale. Derrick Luckassen was al na drie minuten dicht bij de openingstreffer voor AZ. De middenvelder schoot uit een vrije trap op de lat. Wout Weghorst had de formatie van trainer John van den Brom in de 20ste minuut op voorsprong moeten zetten, maar de spits schoot net naast.

Vitesse speelde in de tweede helft vele malen beter dan voor rust, maar tot veel uitgespeelde kansen leidde dat niet. Nathan kreeg in de 48ste minuut de eerste goede kans voor de equipe van coach Henk Fraser. De aanvaller schoot recht in de handen van doelman Tim Krul.

Tegen het einde van de wedstrijd maakt spits Ricky de 0-1 in de 81ste minuut. Vlak voor tijd maakt hij de 0-2 in de 87ste minuut.

Maandag wordt Vitesse gehuldigd in het centrum van Arnhem. De club is door de bekerwinst volgend seizoen direct toegelaten tot het hoofdtoernooi van de Europa League.

db: Vitesse