Doelman Boy Waterman vervolgt dinsdagavond met APOEL Nicosia de jacht op een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Tegenover Voetbal International blikt de doelman vooruit.

Met SC Heerenveen, AZ en PSV kwam Waterman al ooit uit in de groepsfase van de Europa League (inclusief voorloper UEFA Cup), terwijl hij vorig seizoen met het Turkse Karabükspor actief was in de voorronde van dat toernooi. Vanavond kan de 31-jarige doelman met APOEL een belangrijke stap zetten richting het hoofdtoernooi van de Champions League.

Met de Cypriotische titelhouder speelt hij in Kazachstan de heenwedstrijd van de play-offs tegen FK Astana. 'Dat we op nog maar één ronde van de groepsfase zitten, is wel heel bijzonder', stelt Waterman in gesprek met Voetbal International. 'Voor een prof is dit het hoogst haalbare.'

Vorige maand werd de Amsterdammer door APOEL Nicosia transfervrij vastgelegd. Vanwege blessures van de vaste eerste keeper Urko Pardo alsook de deze zomer van Getafe afkomstige Jordi Codina is Waterman direct tot nummer één uitgeroepen. Naast de voorrondeduels met Vardar en FC Midtjylland stond hij ook vorige week onder de lat tijdens de wedstrijd om de Cypriotische Super Cup tegen AEL Limassol (0-0, verlies na strafschoppen).

Boy Waterman op weg naar groepsfase Champions League