Leicester City is voor de eerste keer in de clubhistorie kampioen van Engeland. De stuntploeg van coach Claudio Ranieri kreeg maandagavond veel hulp van middenmoter Chelsea. De ploeg van coach Guus Hiddink hield nummer twee Tottenham Hotspur in een enerverende Londense derby op 2-2. Met een voorsprong van zeven punten en nog twee wedstrijden te spelen in de Premier League, kan Leicester niet meer worden achterhaald.

Bij de rust (0-2) leek er op Stamford Bridge nog helemaal niets aan de hand voor de Spurs. Na de rust vocht Chelsea zich echter verrassend terug in de wedstrijd. Zeven minuten voor tijd bracht Eden Hazard de allesbeslissende gelijkmaker op zijn naam met een schitterend schot. De Belgische invaller had vooraf juist de woede gewekt bij de aanhang van Tottenham door zijn grote voorkeur voor Leicester uit te spreken als nieuwe landskampioen.

eicester City had zondag de kampioenskansen al in eigen hand. De benodige zege bij Manchester United bleef echter uit (1-1). In het duel met middenmoter Chelsea moest Tottenham maandag winnen om in de titelrace te blijven. Dat gebeurde niet, mede dankzij veel veerkracht en vechtlust bij Chelsea.