De Bredase zakenman Jan-Willem van Dijk is van plan om NAC Breda over te nemen. Het is de bedoeling dat oud-international Pierre van Hooijdonk de nieuwe technisch directeur van de club wordt.

In november bracht Van Dijk al een geheim bod uit op het pakket van 18 kleinere aandeelhouders van NAC. In totaal heeft de club 21 aandeelhouders. Van Dijk eiste dat de drie grootaandeelhouders net als hij 2 miljoen in de club zouden steken. Omdat het trio weigerde, ketste de deal destijds af. Nu is Van Dijk van plan om het pakket van alle 21 aandeelhouders over te nemen.

De zakenman is ambitieus en wil met NAC binnen drie jaar bij de bovenste acht in de Eredivisie spelen.

Goetzee
Justin Goetzee, algemeen directeur van NAC, zegt zich totaal niet bezig te houden met de overnameplannen van Van Dijk. ,,Ik weet formeel dat er in november contact is geweest met de aandeelhouders geweest, geïnitieerd door Jan-Willem. Maar dit speelt op het allerhoogste niveau. Ik kan niet inschatten hoe reëel dit hele verhaal is.'' Eerder dit jaar vertrok Van Dijk, onbezoldigd in dienst als manager klanttevredenheid, commercie en communicatie, bij NAC na ambitieuze uitspraken. 
Justin Goetzee


Goetzee tegen het AD: ,,We verschilden in de te varen koers met NAC. Jan-Willem zorgde met zijn uitspraken voor onrust en reuring, daarom besloten we er mee te stoppen.'' Een eventuele overname van Van Dijk, mocht het in de toekomst zover komen, zou geen goed nieuws betekenen voor zijn positie als algemeen directeur. Goetzee: ,,Maar ik wil niet op de zaken vooruitlopen. Pas als het concreet wordt, ga ik er over nadenken.''