Arkadiusz Milik tot 2018 bij Ajax

Arkadiusz Milik, Lucas Andersen en Anwar El-Ghazi bij AFC Ajax

Arkadiusz Milik is mogelijk ook de komende jaren speler van Ajax. De Amsterdammers huren de Pool dit seizoen van het Duitse Bayer Leverkusen, maar hebben daarbij bedongen dat ze hem komende zomer voor een bescheiden bedrag definitief over kunnen nemen. Ook met Arkadiusz Milik zelf en zijn zaakwaarnemer zou Ajax al tot een akkoord gekomen zijn, over een contract tot de zomer van 2018.

Ajax moet begin 2015 aan Bayer Leverkusen laten weten of het Arkadiusz Milik definitief over wil nemen. Hierbij zou een transfersom van ongeveer 2,5 miljoen euro gevraagd zijn. Gezien de stormachtige ontwikkeling die de pas 20-jarige spits doormaakt, lijkt het nu al zeker dat Ajax gebruik gaat maken van deze verleidelijke optie.

Arkadiusz Milik baarde onlangs opzien door met de nationale elftal van Polen te scoren tegen wereldkampioen Duitsland. In de KNVB Beker scoorde hij al acht keer, in de competitie moest hij helaas meestal genoegen nemen met een rol als invaller. Tegen Cambuur was hij eindelijk weer eens basisspeler en scoorde hij meteen twee keer.