Esteban houdt kop omhoog

Esteban

Een fout van doelman Esteban kostte AZ Alkmaar zondag twee punten. Bij een 3-2 voorsprong liet de keeper een schot van Excelsior los, waarna Carlo de Reuver van dichtbij de gelijkmaker binnen kon tikken voor zijn club.

Middenvelder Nemanja Gudelj noemt het gelijkspel in eigen huis tegen Excelsior 'heel teleurstellend'. "Ik denk dat we dit duel iets van zeventig procent balbezit hebben gehad. Oké, er was een fase in de tweede helft dat Excelsior ons een beetje wegtikte, maar daarna kwamen we goed terug. Over het algemeen vind ik dat wij de betere ploeg waren. We gaven de goals echter zelf weg en dat gebeurt ons veel te vaak helaas. Tegen persoonlijke fouten kun je in het veld helaas niets doen", zegt hij op de website van AZ Alkmaar club.

Eén van die persoonlijke fouten, de meest pijnlijke, werd dus gemaakt door Esteban. "Ik heb hem niet speciaal opgevangen", zegt Nemanja Gudelj. "Esteban weet zelf ook dat hij een fout gemaakt heeft. Hij is professioneel genoeg om zich daar overheen te zetten. Esteban houdt zijn kop omhoog en volgende wedstrijd pakt hij alle ballen."

De volgende wedstrijd van AZ Alkmaar is tegen NAC Breda. Nemanja Gudelj hoopt dat hij op bezoek bij zijn oude club eindelijk weer eens een zege kan boeken. "Ik hoop dat we volgende week uit tegen NAC Breda goed aan de wedstrijd beginnen en de volle drie punten pakken. Ook NAC Breda heeft het moeilijk. We moeten onze fouten analyseren en vol voor de winst gaan in Breda. Daarna moeten we echt gaan winnen in thuisduels, dat is dit seizoen slechts één keer gelukt."