Frank de Boer: We kunnen evengoed kampioen worden

Frank de Boer met de Kampioensschaal

Er werden, zeker na het vertrek van Daley Blind naar Manchester United, de nodige transferactiviteiten verwacht bij Ajax. De regerend landskampioen haalde in de slotfase van de zomerse transferperiode nog Niki Zimling naar Ajax, maar over het algemeen heerst er teleurstelling bij de fans van de Ajacieden. Frank de Boer denkt dat Ajax, ondanks het uitblijven van op papier grote versterkingen, dat prolongatie van het landskampioenschap erin zit. "Ik denk dat we evengoed kampioen kunnen worden met deze selectie."

"Het is een versterking", zegt Frank de Boer over Niki Zimling, die vlak voor het verstrijken van de transferdeadline aangetrokken werd. "Hij schuwt niet om een tackle in te zetten. Wij kunnen hem goed gebruiken, zowel in de basis als in de breedte", vindt de coach, die begrip kan opbrengen voor het feit dat Ajax niet veel geld geïnvesteerd heeft. "Ik weet hoe de situatie bij Ajax is. En ik sta volledig achter de filosofie", aldus de trainer van de Amsterdammers.

Frank de Boer begrijpt de supporters ook, maar hoopt dat deze ook realistisch zullen zijn: "Je kan wel toppers willen kopen, maar die komen niet zomaar naar de Nederlandse competitie. Die komen niet en daarin moet je reëel zijn. We moeten het proberen met jonge jongens en wat ervaring. Het investeren in de jeugd, daar moeten wij het vaak van hebben. Jonge talenten waarin we grote toekomst zien", legt de Ajax-trainer uit.

Frank de Boer sluit niet uit dat Ajax in de winter nog haar slag zal slaan: "Als er een goede versterking vinden, dan laten we de knip zeker niet dicht in de winterstop. Maar we doen geen paniekaankopen, daar staan we niet voor. Dat is al vaak gebleken. Alleen als we er echt van overtuigd zijn dat we iemand moeten halen, dan zullen we dat echt wel doen."