Johan Cruijff ziet mooie toekomst voor Ajax

Johan Cruijf en Erwin Koeman

Johan Cruijff is positief over de toekomst van Ajax. Volgens de voormalig nummer veertien, die met een machtsgreep aan de basis stond van de koerswijziging die de club enkele jaren geleden doorvoerde, is met name de lichting talenten die nu dicht tegen het eerste elftal aanzit zeer veelbelovend.

In een interview met De Telegraaf wijst Johan Cruijff erop dat Ajax onder 19 onlangs, volgens hem met goed voetbal, met 6-1 won van Paris Saint Germain. "Je praat over een heel goede lichting negentienjarigen of zelfs nog jonger. Dus dat is een halve stap van het eerste af. Veel van die gasten spelen al in het tweede", zegt hij. Johan Cruijff denkt dat Ajax hier over twee à drie jaar de vruchten van kan plukken. "Nou, dat lijkt me wel. Al zul je altijd houden dat er een club met het grote geld komt als wij een goede speler hebben. Daar ontkom je niet aan. Wij geven de speler het advies: doe het wel of niet. Niet, als je er niet klaar voor bent. Maar dan komen de managers en is het toch vaak praten tegen de bierkaai. We proberen de spelers zo goed mogelijk te begeleiden."

Voor het eerste elftal is de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona, vanavond, voor Johan Cruijff een mooi meetmoment. "Zeker. Je speelt tegen de top van de wereld. Dus kun je het elftal bekijken, maar ook de spelers individueel. Ajax heeft jonge spelers, die fouten kunnen maken, maar ook zeker kunnen verrassen."