KNVB praat met Guus Hiddink en lijkt hem te willen houden

Danny Blind, Guus Hiddink en Ruud van Nistelrooy

De KNVB bespreekt de zorgwekkende prestaties van het Nederlands elftal vandaag (dinsdag 21-10-2014) met Guus Hiddink. Directeur voetbalzaken Bert van Oostveen kondigde aan dat er 'sneller, scherper en kritischer dan normaal' geëvalueerd zal worden met de bondscoach. Er zal onder meer duidelijk worden of de 67-jarige trainer zal aanblijven bij het Nederlands elftal

Sinds Guus Hiddink terugkeerde als bondscoach van het Nederlands elftal zijn de prestaties allesbehalve om over naar huis te schrijven. Van Kazachstan werd moeizaam met 3 - 1 gewonnen, maar Italië (2 - 0), Tsjechië (2 - 1) en IJsland (2 - 0) bleken te sterk voor onze nationale trots. Er is sprake van een schrijnend contrast met het WK in Brazilië, toen bondscoach Louis van Gaal het Nederlands elftal tot uitstekende prestaties kon inspireren. De KNVB is geschrokken, ook al ligt plaatsing voor het EK 2016 nog altijd binnen handbereik.

De KNVB constateerde dat er sprake is van hardnekkige moeilijkheden: "De problemen die eerst incidenteel leken te zijn, blijken nu een structureel karakter te hebben", sprak Bert van Oostveen na de teleurstelling in IJsland. De directeur van de Nederlands voetbalbond hoopt dat Guus Hiddink hem kan overtuigen dat hij het tij kan keren en dat hij nog de échte drive heeft om het vertrouwen van het Nederlandse publiek terug te winnen.

DE Ballenzaak stelt dat de KNVB alvast een strategie opgesteld heeft om Guus Hiddink voorlopig aan boord te houden. In ieder geval tot de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland, op 16 november. Eerst wordt er op 12 november geoefend tegen Mexico.