Heracles Almelo heeft vrijdagavond zijn nieuwe logo gepresenteerd. Om klokslag 19.03 uur - het tijdstip dat symbool staat voor het oprichtingsjaar, lanceerde de club het nieuwe beeldmerk middels een filmpje via het eigen Facebook-account.

 Het nieuwe logo van Heracles  
 

In de opmaat naar het geheel vernieuwde stadion, dat in augustus klaar is en plaats biedt aan 12.000 toeschouwers, vond de club het tijd om ook het logo te vernieuwen. Met een samenstelling van het verleden, het heden en de toekomst van de club. In het beeldmerk, gecreëerd door Morskieft Ontwerpers in samenwerking met diverse boegbeelden, een afvaardiging van de supportersverenigingen, hoofdsponsor Ten Cate, medewerkers en het clubbestuur, heeft de Griekse god ‘Heracles’ een centrale plek gekregen. Onderaan zijn de blauwe 'wybertjes', die het logo vormen van de gemeente Almelo, opgenomen.

Het oude logo van Heracles


Opvallend is het feit dat de stadsnaam niet meer in het nieuwe logo is geplaatst. Op 1 juli 1998 werd 'Almelo' achter de clubnaam geplaatst op verzoek van de gemeente. Daarvoor, sinds de afsplitsing met de amateurtak in 1974, luidde de naam 'SC Heracles '74'. Bij de oprichting in 1903 droeg de club in eerste instantie 'SC Heracles' als naam.