Feest in Eindhoven. PSV en Phillip Cocu hebben het geflikt. De Brabantse club kroonde zich zaterdag na een 4-1 overwinning op sc Heerenveen voor het eerst sinds 2008 weer tot kampioen van Nederland.

Een prachtige  VRIJE TRAP  van Memphis Depay deed zaterdag ook een duit in het Eindhovense zakje. Met een werkelijk prachtige vrije trap tekende hij voor de 2-1.

Memphis Depay zette een kroon op zijn seizoen door in de tiende minuut een vrije trap in de kruising te rammen. Het was het 20e seizoensdoelpunt van de aanvaller, die mag rekenen op een buitenlandse toptransfer.

Bier Van den Berg

Nota bene Joey van den Berg bracht sc Heerenveen nog voor rust terug in de wedstrijd: 2-1. De fans van PSV reageerden sportief en hieven een speciaal liedje aan voor de middenvelder.

De schrik zat er even goed in bij de Eindhovense ploeg, want het liet de ploeg van trainer Dwight Lodeweges nog bijna langszij komen. Sam Larsson wist na een goede actie echter niet het net te vinden.

Kunststukje

De Jong zorgde nog voor de thee dat de rust terugkeerde in het stadion. Met een kopbal bracht hij een veilige 3-1 stand op het scorebord. Met zijn tweede treffer herhaalde hij het kunstje van zijn broer en voormalig Ajacied Siem. De voorzet kwam - zoals zo vaak dit seizoen - van Jetro Willems.