Vijf Champions League-duels in het vooruitzicht

Vijf Champions League-duels in het vooruitzicht

Speelronde drie van de Champions League-groepsfase staat op het programma. Vanavond (dinsdag 21-10-2014) en woensdag worden in totaal zestien wedstrijden gespeeld, verdeeld over acht groepen. DE Ballenzaak pikt de vijf, op papier, meest interessante duels eruit. Mét natuurlijk aandacht voor FC Barcelona - Ajax.

Dinsdag 18.00 uur, CSKA Moskou - Manchester City

Al jaren behoort Manchester City tot de absolute top in Engeland, het is zelfs de regerend landskampioen. Maar successen in de Champions League boekte de ploeg nog nooit helaas en ook dit seizoen is de start moeizaam. Na twee duels, tegen Bayern München en AS Roma, heeft de ambitieuze ploeg van coach Manuel Pellegrini pas één punt. En dus staat de druk er vol op in de uitwedstrijd tegen het puntloze CSKA Moskou. Manchester City moet winnen, een andere optie is er niet. De wedstrijd, die als gevolg van een UEFA-straf zonder publiek moet worden gespeeld, begint om 18.00 uur.

Dinsdag 20.45 uur, AS Roma - Bayern München

Als de wedstrijd tussen CSKA Moskou en Manchester City erop zit, trappen AS Roma en Bayern München af. Dat is een duel voor de fijnproevers. Bayern München speelt al jaren misschien wel het beste voetbal van Europa, terwijl AS Roma volgens velen de best voetballende ploeg van Italië is. AS Roma, nog zonder Kevin Strootman, steekt in prima vorm en wil die lijn tegen Bayern München doortrekken. "Bayern München is waarschijnlijk het beste team ter wereld, maar we zijn niet bang voor ze", sprak coach Rudi Garcia in aanloop naar de kraker in Groep E. "We hebben zelf ook goede spelers en een enorme wil om te winnen."

Dinsdag 20.45 uur, FC Barcelona - Ajax

In Nederland zijn alle ogen gericht op Camp Nou, waar Ajax het opneemt tegen FC Barcelona. De laatste ontmoeting tussen beide clubs geeft de Amsterdamse burger moed, want in de Amsterdam ArenA werd het vorig seizoen 2-1. Als Ajax opnieuw kan stunten en minimaal een punt pakt, blijft het goed meedoen om de bovenste plaatsen in Groep F. Eén belangrijk verschil ten opzichte van de wedstrijd van vorig jaar in Amsterdam is dat Lionel Messi er nu weer bij is bij FC Barcelona, hij miste de vorige ontmoeting wegens een blessure. Lionel Messi is een fenomeen, benadrukte Ajax-coach Frank de Boer maandag. "Het is ongelofelijk hoe hij iedere wedstrijd weer op zo'n hoog niveau presteert. Hij verbreekt alle records."

Woensdag 20.45 uur, Liverpool - Real Madrid

Het is een affiche dat niet zou misstaan in pakweg de halve finale: Liverpool tegen Real Madrid. Het zijn twee van de, in populariteit, grootste clubs ter wereld. Real Madrid is de titelhouder, Liverpool de hongerige wolf die na een mindere periode zijn rentree maakt op het allerhoogste niveau. Anfield Road zal kolken, dat is zeker. En Liverpool zal de steun van het publiek nodig hebben, want door de uitglijder in de vorige speelronde tegen FC Basel kan de ploeg zich geen volgende nederlaag permitteren. Het moet gek lopen wil het geen heerlijk voetbalavondje worden op Anfield Road.

Woensdag 20.45 uur, Olympiakos - Juventus

Groep A is voorlopig de meest spannende poule van de Champions League. Na twee speeldagen hebben alle vier de teams drie punten. Olympiakos opende met een klinkende zege op Atlético Madrid, maar verloor daarna verrassend van Malmö FF. Juventus klopte Malmö FF wel, maar ging drie weken geleden de boot in tegen Atlético Madrid. In Griekenland is woensdag de confrontatie tussen Olympiakos en Juventus, een duel dat voor beide teams cruciaal kan zijn. Als Ibrahim Afellay met zijn ploeg voor een stunt kan zorgen, zadelt het de Oude Dame met een enorm probleem op.