Willem II heeft donderdag Carlos Aalbers aangesteld als technisch manager. De oud-profvoetballer neemt in Tilburg de taken over van Jurgen Streppel, de hoofdtrainer die ook technische zaken in zijn pakket had zitten. Streppel kan zich na de komst van Aalbers volledig op het eerste elftal concentreren.

De 50-jarige Aalbers speelde zijn hele carrière voor NEC. Tussen 1982 en 1996 kwam hij tot ruim vierhonderd wedstrijden bij de Nijmeegse club. De Gelderlander werkte vervolgens jarenlang als technisch directeur bij NEC, maar vertrok in 2013 na een turbulente periode vanwege een verschil van inzicht.

Aalbers ondertekende een contract voor één jaar in Tilburg, met een optie voor nog een jaar. „Met Carlos denken wij de juiste persoon te hebben gevonden om de organisatie de komende jaren op voetbalgebied te leiden”, zei algemeen directeur Berry van Gool tijdens de presentatie. „Hij heeft ruime ervaring in deze functie en zijn visie past bij de die van de 'Tricolores'.” Willem II werd vorig jaar kampioen van de Jupiler League en draait dit seizoen moeiteloos mee in de eredivisie. Het elftal van Streppel staat met 31 punten uit 25 wedstrijden op de tiende plaats. De Tilburgers ontvangen vrijdag met FC Twente de nummer negen van de ranglijst.