De achtste finales van de Europa League zijn voor PSV ver weg. In de tweede ronde verloor de koploper in de eredivisie thuis met 1-0 van FC Zenit, dat vanwege de winterstop in Rusland sinds 8 december geen wedstrijd meer had gespeeld. De return is volgende week in St. Petersburg.

Achtste finales ver weg voor PSV

In het eerste kwart van de wedstrijd kreeg PSV de beste kansen. Nicolas Isimat-Marin kopte via de vingertoppen van doelman Joerij Lodygin rakelings over en Jetro Willems moest na een fraaie voorzet van Andrés Guardado de bal te gehaast nemen, waardoor de zuiverheid ontbrak.

Naarmate de eerste helft vorderde werd Zenit gevaarlijker, maar doelman Jeroen Zoet stopte de inzetten van Oleg Sjatov, Salomón Rondón en Hulk. Bij een counter verscheen Memphis Depay oog in oog met Lodygin, maar in plaats van zelf te schieten legde hij de bal breed in de richting van de afgeschermde Luciano Narsingh.

In de slotfase van de eerste helft kwam Narsingh opnieuw niet bij de bal na een voorzet van Depay. Ditmaal tikte Lodygin de bal weg voordat hij bij de tweede paal binnen kon koppen. Kort na de rust probeerde Depay het voor de derde keer, maar opnieuw werd Narsingh goed afgeschermd door de Russische verdediging.