Ajax heeft zijn aanvalsleider voor komend seizoen binnen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars bereikte een akkoord met Chelsea over de huur van Bertrand Traoré (20), die Arek Milik in de spits opvolgt.

 De speler uit Burkina Faso stond bovenaan het wensenlijstje van Peter Bosz. De nieuwe Ajax-trainer werkte al succesvol met het krachtmens samen bij Vitesse.
 
Traoré staat al op het punt Londen te verlaten. Hij vestigt zich met onmiddellijke ingang in de hoofdstad en kan dinsdag al meedoen in de play-off tegen het Russische Rostov. De speler staat volledig achter een terugkeer naar Nederland, ook al is die niet permanent. Hij en zijn familie vinden het leven hier prachtig en de eredivisie kent hij inmiddels op zijn duimpje.

 De mogelijkheid om bij een Nederlandse topclub Champions Leaguevoetbal te kunnen spelen, de wetenschap dat hij elke week aan de bak kan én de kans om weer met Peter Bosz te werken deden de Afrikaanse goaltjesdief besluiten in het vliegtuig te stappen.

De Nederlander Marcel Veerman, een speurneus in de meest extreme oorden van de wereld, ontdekte de speler in het hart van Afrika toen die nog een jong kereltje was. Traoré moet van Chelsea de optimale begeleiding krijgen en die heeft hij ook. Om hem klaar te stomen voor de internationale top en vooral het fysieke geweld van de Premier League moet de aanvaller in deze fase elke week spelen en geen moment meer op de bank zitten.

Bij Ajax kan Traoré tot de winterstop twee of mogelijk zelfs acht Champions Leagueduels spelen. In het slechtste geval – bij uitschakeling door Rostov – worden dat zes wedstrijden in de groepsfase van de Europa League.

Traoré