Ajax is er niet in geslaagd de beslissende kwalificatieronde van de Champions League te bereiken. In de eigen Amsterdam ArenA ging de ploeg van trainer Frank de Boer pijnlijk met 2-3 onderuit tegen Rapid Wien.

Ajax kende een dramatische eerste helft. De Amsterdammers keken al na 12 minuten tegen een achterstand aan. Knullig balverlies van Daley Sinkgraven gaf spits Beric de mogelijkheid om Jasper Cillessen te passeren: 0-1.

Rapid Wien viert 1-0

Ajax leek de achterstand snel te repareren, maar een goal van Davy Klaassen werd terecht afgekeurd. Hij kreeg de bal panklaar neergelegd door Anwar El Ghazi, maar laatstgenoemde hinderde daarbij de keeper van Rapid Wien. Even later ging een schot van Viktor Fischer net naast.

De ellende voor Ajax werd in de 38e minuut nog groter. Louis Schaub kon vrijuit door het 16 metergebied van Ajax soleren. Joel Veltman hielp Rapid Wien door het schot van Schaub van richting te veranderen, waardoor Cillessen kansloos was. 0-2 in het voordeel van de Oostenrijkers was ook de ruststand.

In de tweede helft gunde Arek Milik Ajax snel weer perspectief. De Poolse spits volleerde schitterend raak, nadat Mitchell Dijks hem op maat had bediend: 1-2. Ajax-trainer Frank de Boer greep vlak daarna het moment aan om te schuiven in zijn elftal. Viktor Fischer werd zoals verwacht naar de kant gehaald, waardoor Nemanja Gudelj een plek op het middenveld kreeg. Sinkgraven schoof door naar de linksbuitenpositie.