Een betere voetballer worden door deze oefeningen
Als voetballer, en eigenlijk voor elke sporter, zijn trainingen bedoelt om ergens beter in te worden. Daarom ga je dus altijd naar alle trainingen, maar als je écht beter wilt worden is dat niet genoeg. Dikke kans namelijk dat bepaalde aspecten van het spel niet vaak in jullie trainingen terugkomen en zeker als dat niet je sterkste punten zijn zul je daar toch aan moeten werken. Doe dit dan in je vrijetijd thuis of op het voetbalveld. Dit zijn tips die je buiten je training kunt doen om een betere voetballer te worden.

Techniek
Je techniek verbeter je vooral door veel te voetballen. Hier een paar oefeningen die je kunt doen:

1. Latje schieten.

2. Passen naar elkaar of tegen de muur zonder aan te nemen. 
Probeer de bal over te passen naar elkaar zonder de bal eerst aan te nemen. Je kunt ook in je eentje de bal tegen een muur spelen, als de bal terugkomt speel je de bal direct weer tegen de muur aan. Probeer steeds harder tegen de muur aan te passen.

3. Balaanname.
Natuurlijk komt dit wel terug in jullie trainingen, maar om het echt te perfectioneren kun je het thuis heel eenvoudig                  oefenen. Als je buiten wat ruimte hebt en een muur althans. Gooi of schiet de bal tegen de muur en neem de bal                      vervolgens voor de stuit aan. Borst, voet, bovenbeen, oefen op alles wat je kan gebruiken om een bal aan te nemen.

4. Vrije trappen oefenen. 

Train je zwakke been
Tweebenig zijn heeft zoveel voordelen in het voetbal dat we ons af en toe afvragen waarom daar niet meer op getraind wordt. Als jullie trainer er geen of weinig aandacht aan besteedt moet je het zelf maar doen. Dat kun je doen door er bijvoorbeeld veel mee te passen, schieten of te hooghouden.

Krachttraining
Misschien doen jullie tijdens de trainingen wel wat stabiliteitsoefeningen, maar als je echt functioneel sterker wilt worden voor voetbal kun je thuis of in de sportschool krachttraining doen.

Neem de tijd
Cristiano Ronaldo is hier een goed voorbeeld van. Zonder hard te trainen ga je het niet redden. Zorg dat je voor jezelf een goed trainingsschema maakt, zodat je iedere week precies weet hoeveel workouts je moet doen op topfit te worden. Hoe fitter je bent, hoe beter jij in de wedstrijden zult presteren.

Zorg voor een top conditie
Een top middenvelder als N'Golo Kanté loopt meer dan 11 kilometer per wedstrijd. Het gaat niet zozeer om snelheid maar vooral om loopvermogen. Om dit te verbeteren kun je extra rondjes gaan hardlopen. Voor een betere voetbalconditie heeft dit niet zoveel zin. Omdat voetbal een variabele intensiteit heeft, kun je beter je inspanningsintensiteit verhogen. Voetbalconditie kun je verbeteren door intervaltrainingen. Mét en zonder bal.

 

db: dribbel