Anwar El Ghazi speelde zaterdag tegen sc Heerenveen niet zijn beste wedstrijd in het shirt van Ajax, maar wist met een mooie volley wel te scoren en had daarmee een aandeel in de 4-1 zege van zijn ploeg. Het vizier is nu gericht op aankomende dinsdag, wanneer Ajax het opneemt tegen Paris Saint-Germain. Bovendien is El Ghazi het met Ajax eens geworden over een nieuw contract.

 Een blijer mens dan ik kom je op dit moment niet snel tegen

Het moge duidelijk zijn: de negentienjarige vleugelaanvaller heeft de wind in zijn rug staan. "Ik leef op dit moment een beetje mijn droom", zegt El Ghazi, die bij Ajax tot medio 2019 gaat bijtekenen, tegen NUsport. "Ik geniet van elk moment dat ik in de ArenA of in een ander groot stadion mag spelen. Een blijer mens dan ik kom je op dit moment niet snel tegen."

De treffer tegen Heerenveen was alweer het vijfde competitiedoelpunt van El Ghazi, die vorig seizoen nog in de A1 speelde en pas dit seizoen doorbreekt in het eerste elftal. Hij was ook al trefzeker in de Champions League, tegen Barcelona, en hoopt dinsdag tegen PSG opnieuw te kunnen scoren. El Ghazi ziet zeker kansen voor Ajax in het Parc des Princes.

"Ik ben realistisch, Paris Saint-Germain is een topclub. Maar in september hebben we ze op 1-1 gehouden. Ook in Parijs moet er dus iets te halen zijn voor ons", gelooft de aanvaller. "Het kan bovendien een voordeel zijn dat PSG inmiddels al zeker is van de volgende ronde. Misschien dat ze er daarom niet helemaal vol opklappen. Maar daar mogen we niet van uit gaan. We moeten zelf iets willen forceren." Ajax kan nog maximaal derde worden in Groep F.