Voorafgaand aan de wedstrijd, na de warming-up maar voor de opkomst van de spelers, organiseren de fans een sfeeractie. Daar is voor gekozen om het spel niet te veel te beïnvloeden. 

Op een avond dat veel supporters een eerbetoon willen brengen aan Nouri moet Ajax tegen het hoofd koel houden en zich plaatsen voor de play-offs van de Champions League. "Wij willen Appie en zijn familie ook steunen," zei trainer Marcel Keizer. "Maar we zullen ons ook een beetje voor alles rond deze wedstrijd moeten afsluiten.''

Ajax zelf hangt uit eerbetoon aan Nouri twee grote doeken aan de buitenkant van de Johan Cruijff Arena, aan de Noord- en Zuidzijde. Op grote schermen in het stadion vertoont de club een nieuwe clip met beelden van Nouri aan de 50.000 bezoekers van de wedstrijd. Ook de led-borden in het stadion zullen in het teken van Nouri staan.

De verwachting is dat de meeste fans in de uitverkochte ArenA opstaan in minuut 34, het rugnummer van het talent dat nooit meer zal voetballen. Daarna zal er een lang applaus klinken."Jezelf op zoiets voorbereiden is lastig'', zei trainer Keizer. "Maar ik heb vooral de jonge jongens gewezen op wat er hen te wachten staat.''

Het eerste duel tussen Ajax en OGC Nice eindigde woensdag in een gelijkspel  (1-1). De winnaar over twee ontmoetingen plaatst zich voor de play-offs voor een plaats in de groepsfase van de Champions League.

db: Abdelhak Nouri